19.04.2016 г.

Музей на Чаплин изграждат в Швейцария

Той умее без думи да казва много. С черно бомбе, строги мустачки, бастунче в ръка, Чарли Чаплин изгради незаличим образ на скитника, борещ се с трудностите, изпречващи се пред бедните хора.
В 3000 квадратни метра,обхващащи три здания са събрани спомени за тъжния комик. Музейният комплекс се намира в швейцарското градче Корсие-сюр-Веве и посрещна първите си посетители с богата експозиция ,включваща фотографии, киноматериали и лични вещи, предаде ТАСС.
Музеят е разположен в имението "Маноар де Бан", където гениалният комик изкарва последните 25 години от живота си. Чаплин се премества да живее в Швейцария, след като в САЩ е подложен на преследвания по времето на маккартизма, припомня БТА.
Откриването бе свързано със 127-та година от рождението на Чаплин, а в него взеха участие синовете му Майкъл и Юджийн.
"Имението малко се е променило, но духът на Чаплин си остава, заяви Юджийн. Именно това считам за най-прекрасното нещо в този проект!"
Музейният комплекс "Светът на Чаплин" бе плод на дългите усилия на потомците на киноактьора, сценариста, режисьора и композитора. Реализацията му отне цели 16 години, 7 от които преминаха в съдебни спорове с местните власти и съседите.
Имаше и трудности от финансово естество но с помощта на спонсори бюджетът на проекта събра около 60 милиона долара. 30 милиона от тях финансираха реставраторските и строителните работи на имението.
Очаква се всяка година той да бъде посещаван от 300 хиляди души.

Няма коментари:

Публикуване на коментар