13.04.2016 г.

Нуша Роянова представя своята нова книга в Стара Загора

19 април в библиотека „Родина“ представят Нуша Роянова, автор на поредицата книжки с истории за кучето Джак, котката Ема и момиченцето Вики.
Нуша идва в Стара Загора на XI Маратон на четенето, за да разкаже как са се появили нейните герои и идеята да пише книги за деца.
10:00 ч. – Среща с децата от ЦДГ N 6 "Камбанка"
11:00 ч. - Зоопарк - Стара Загора. "Деца четат на пернати и космати приятели" : проект на Центъра за доброволци към библиотека "Родина" за насърчаване на четенето и доброволчеството
17:30 ч. - Книжарница "Приятели" - Стара Загора. Среща с автограф и представяне на най-новата й книжка от поредицата - "Джак и Ема на хотел"
Нуша Роянова е родена в София през 1969 г., но е израснала в Родопите. През 1988 г. завършва Средно специално художествено училище със специалност “художник-изпълнител”. В последните 20 години работи като художник и графичен дизайнер в България и САЩ. Била е художник на детски илюстрации в списание “Бърборино” (изд. “Фют”), както и художник на корици за детски книги към изд. “Скорпио”.
Сега работи като преподавател по приложни и изящни изкуства в школа по рисуване „Дъбови листа”. От юни 2015 г. има и издателство „Дъбови листа“.
Първите й книжки са „Джак и Ема“, „Лекът на баба“, „Джак и Ема на хотел“, а най-новата е „Джак и Ема на хотел – надпреварата“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар