1.04.2016 г.

Паяците в Стара Загора ще дигат по-евтино неправилно паркиралите коли

Общинските съветници намалиха, на днешното сесията в четвъртък, двойно таксата при вдигане на неправилно паркирали коли в Стара Загора. От 60 лева тя става 30 лева. Когато преместването се преустанови на място, таксата се редуцира от 30 на 15 лева. За предложението гласуваха 43-ма съветници, трима бяха против, един се въздържа.
Предложението бе внесено от общинския съветник Янко Янков.
По време на разискванията по предложението вносителят аргументира направения разчет за двойно намаление на таксата.
Акценти от изказванията по предложението:
Общинският съветник Илия Златев от групата на ПП АБВ: „Това не е дейност, която носи особени печалби на извършителя. Но за да не се дразнят хората в Стара Загора, място за частни репатратори няма.“ Това не е така. Контрактът с пловдивската фирма е на стойност 1 милион и 350 хиляди лева. Срокът му е за пет години. Справка за период от 6 месеца показва, че пловдивската фирма е получила 137 хиляди 220 лева, Общината – 54 хиляди 888 лева.
Общинският съветник Бойчо Биволарски от групата на БСП предложи таксата да бъде намалена с още 5 лв., до 25.
Общинският съветник Михаил Михайлов от „Атака“ обясни отрицателния си вот с мотива, че наказанието не е със социална, а с възпитателна цел.
Зам.-кметът Йордан Николов заостри вниманието на съветниците към факта, че репатраторите в Стара Загора продължават да не достигат.
Кметът Живко Тодоров предположи, че намаляването на таксата вероятно ще откаже частната фирма-изпълнител да работи по-нататък в Стара Загора. Намалената такса Общината ще компенсира с оптимизиране на работата на екипите на репатраторите чрез затягане на контрола върху дейността им. Закупуването на нови репатриращи автомобили пък ще минимизира разходите за текущи ремонти по тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар