15.04.2016 г.

Маратонът на четенето започва от стадион Берое

Сръбският писател Милош Латинович и македонската писателка Милена Гартли са чуждестранните гости в 11-тото издание на Маратона „Четяща Стара Загора“. Писателите Георги Мишев, Божана Апостолова и Нуша Роянова, поетът и публицист Бойко Ламбовски,старозагорската поетеса Теодора Тотеваса останалите специални гости на събитието тази година.
„Авторката на поредицата за приключенията за кучето Джак и котката Ема Нуша Роянова, и бащата на приказката-игра  „Приключенията на Малкото таласъмче“ Никола Райков ще се срещнат с малките читатели на Стара Загора. Продължава и инициативата ни „четящите таксита“, информира Мима Атанасова от библиотека „Родина“.
По инициатива на библиотека "Родина" Международният ден на книгата и авторското право – 23 април, ежегодно се отбелязва с Маратон на четенето „Четяща Стара Загора”. Маратонът на четенето започва от 18 до 22 април.
Тази година кулминацията на събитията е на 22 април. Стартът ще бъде даден в 8 часа на стадион Берое, поводът е 100 години организиран футбол в Града на липите, а мотото на инициативата е „Чети и спортувай“, уточни Мима Атанасова.
В поредицата от събития, част от националните кампании „Походът на книгите“ и „Маратон на четенето“, които обединяват дните между Деня на детската книга -2 април и  Международния ден на книгата и авторското право – 23 април, ще се включат над 50 училища, читалища, детски градини, неправителствени организации и клубове от общината. В този ден се чете обикновено на над 400 сцени на четене в цялата община и в тях се включват близо 5000 участници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар