14.04.2016 г.

Честитка за двайсетачка ще лепят вместо скоби на автомобилите нарушители

Промените в трафика създадоха пълен хаос в Стара Загора

„Стикери за неправилно паркиране ще се лепят по автомобилите в Стара Загора”, съобщи зам.-кметът Йордан Николов. Това е новото изобретение на общината, след като с въвеждането на еднопосочни улици ще разширяват платената зона, може би, като компенсация за намялянето на таксата за репатриране на автомобилите и за поставянето на скоби.
С това щели да се занимават  десет души, които ще бъдат назначени в специално ново звено.  Те ще обикалят града с електромотопеди и ще лепят стикерите. Полицията също ще има право на такава дейност.
Според Николов по този начин ще може да се установят нарушителите и в паркове и градини, и на места, където „паяк” не може да влезе, в тесни улички, по тротоари и т.н.  Голяма част от шофьорите в града вече хитреели и оставят колите си близо до стената на сградите, за да не може да ги вдигне репатраторът.  
Глобата със стикер ще струва 20 лева. Знакът ще бъде трипластов. Единият екземпляр се поставя на автомобила, другият се праща на собственика, а третият в общината.
„Когато има залепен стикер, няма да се слага скоба, няма да има и репатриране”, категоричен бе Николов.

Той съобщи още, че се предвижда поставянето на нов светофар на кръстовището на ул. „ Отец Паисий” и ул. „Гурко”. Там ще бъде въведена и зелена вълна.  Започва и регулиране на движението по улиците на изток от бул. „Партиарх Евтимий”. Същевременно промяната на градската транспортна схема се прави на парче, никой не може да види, например в сайта на общината, какви са нововъведенията. Сменят се знаци, въвеждат се еднопосочни улици, често знаците дават коренно противоположни сигнали за водачите. Затова шофьорите трябва да бъдат много внимателни, има големи рискове за възникване на пътнотранспортни произшествия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар