7.04.2016 г.

Дойде му времето: Сбогом Хубчев!

Най-сетне всички разбраха докъде е стигнал „Берое”, но само треньорът ли е виновен?
Когато феновете още имаха илюзорна надежда
Заралии обичат „Берое”, но странни са техните чувства, то и любовта не може да се обясни по логически път. Преди снощния резил с ЦСКА феновете спретнаха шествие. Така както беше преди срещите с „Макаби” и „Лудогорец”. И както стана и в споменатите мачове отново игра слабо и беззъбо и логично изгуби. Когато ден преди полуфинала за Купата написах, че нищо добро не ни чака, се надявах да греша. Уви, няма грешка. Това ми създаде доста проблеми преди мача, след като мои стари приятели и заклети беройци ме упрекнаха за написаното. Затова и не отидох на мача. По-късно някои от тях ми се обадиха и признаха, че съм бил прав, но на мен ми се щеше да не бях...
"Берое" записа една от най-срамните страници в своята история, след като загуби от аматьорската формация на, да си кажем често, все пак гранда ЦСКА с 0:2 у дома в първи полуфинален мач от турнира за Купата на България. Головете за гостите отбелязаха Самир Аясс и Борис Галчев. Веднага след мача Петър Хубчев не намери сили да подаде очакваната от феновете оставка.Съдбата му окончателно ще бъде решена от Съвета на Директорите на „Берое”, но този път със сигурност си отива.
Ето какво каза той, в типичния си стил, след трагичната среща:
„Ако знаех защо не се получи играта ни, щяхме да обърнем резултата. Ранният гол при наша грешка изнерви много отбора ни. Този ранният гол и цялата атмосфера тук накараха момчетата да са нервни и да грешат елементарно. Не бих казал, че нямахме положение, но това не може да е оправдание.“
„Ние изказвания не сме правили и изявления. Знам много добре какви са качествата на нашите момчета и на техните, ако ви направи впечатление, че не се изказвахме, въпреки че всички ни определяха като фаворити.
Първото полувреме изпуснахме да изравним резултата, колкото повече отиваше мачът към края си, толкова повече се изнервяхме. Много важни се оказаха пропуските преди почивката“, сподели Хубчев. Явно той не вижда никаква своя вина, нищо че признава с половин уста, че не е знаел какво да прави. Пречила му и атмосферата? Откога подкрепата на публиката пречи. Сега е ясно, че е време Хубчев да каже сбогом (щял да го замени Стойчо Младенов), но той не е единствения виновен. „Великото” ръководство също самодоволно се самозалъгваше, че всичко е наред, каквото и да стане все беше на хубаво. Въпреки финансовата стабилност се взимат нови играчи само като свободни агенти, за по евтинко. Нищо че са играли в световнонеизвестни клубове, например, в Мозамбик…Местната школа пък няма шанс за изява, по тактическата схема а ла Хубчев. А феновете не напуснаха стадиона, надявайки се на чудо. И то стана, но не това, което очакваха.
След загубата на Берое по-крайните привърженици на тима от Стара Загора побесняха и строиха футболистите пред стадиона.
"Приемаме да паднем, но да паднем със зъби. Как ще паднем от аматьори от "В" група, вие нормални ли сте?! Искаме да ги изядете в София, иначе няма да стъпим на стадиона. Ще ви подкрепим, но внимавайте какво правите! Отделяме си от заплатите, за да ви подкрепяме навсякъде, а вие не показвате никакъв хъс. На нас Берое ни е в сърцето, а вие гледате само как да си вземете заплатите.
Нека ни бият, но ние да покажем поне малко желание. Не показахме нищо. Не искаме обяснения, искаме само в София да изорете терена. Това е единственият шанс да забравим тази подигравка. Вие ни върнахте в годините на Банев, подигравате се с нас. Ще ви простим подигравката само ако спечелим Купата на България"
, беснееха феновете пред навелите глави състезатели.
По-добре късно, отколкото никога! Сега е време да се направят коренни промени в менажирането на отбора. Защото и третото място в момента изглежда трудно постижимо, но пък има някакъв минимален шанс. Иначе остава само един юбилей, който няма да донесе много радост. Но след век, това е дереджето на старозагорския футбол…

Димитър СЛАВОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар