19.11.2014 г.

МС предоставя имот за Националната школа по физика на Теодосий Теодосиев

Като точка 14 в Дневния ред на днешното заседание на Министерския съвет на Република България бе включено Решение за безвъзмездно предоставяне за управление на имот – публична държавна собственост, на община Казанлък, област Стара Загора. Доклад по тази точка внася министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
Правителството предостави на Община Казанлък безвъзмездно двуетажен учебен корпус, който не се ползва от Професионалната гимназия „Иван Хаджиенов” в града, за създаването на школа по физика, се посочва в публикувана току-що информация от Министерския съвет.
Материалната база ще бъде ползвана от уникалната школа по физика, създадена от учителя Теодосий Теодосиев. Тя функционира вече 35 години и за този период нейните възпитаници са донесли много златни медали за България от международни олимпиади и конкурси. Ангажимент за осигуряването на подходящи условия за развитие на талантите пое лично министър-председателят Бойко Борисов при срещата си с Теодосий Теодосиев и с кмета на Община Казанлък Галина Стоянова на 14 ноември 2014 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар