5.11.2014 г.

Процесът за смъртта на Паоло е насрочен на Въведение Богородично

Съдебният процес срещу убиеца на 4-годишния Паоло – старозагорецът Георги Сапунджиев, ще започне на 21 ноември, съобщиха от Старозагорския окръжен съд. Както е известно, 46-годишния бизнесмен, го прегази като коте с джипа си "Ланд Роувър" детето докато карало велосипедчето си на пешеходната зона в града. Трагедията се разиграва пред очите двамата му родителите му, които се разхождали с двете си близначета по централния булевард.
"Разбрах, че делото е насрочено за православния празник Въведение Богородично, който е и Ден на християнското семейство, което ще бъде още по-мъчително", призна майката на Паоло. Не само затова, тя и съпругът и, които едва ли ще прежалят някога малкия си син, все не са решили дали ще присъстват в съдебната зала.
Стана известно също, че съдийският състав, който ще разгледа делото, ще има нов председател. Съдията, на който бе разпределено делото – Красимир Рачев, си направи отвод заради познанството си с Георги Сапунджиев и за негов заместник е определена съдия Ива Стефанова.
Повдигнатото обвинение срещу Георги Сапунджиев е за смърт по непредпазливост на пешеходна пътека. За това престъпление законът предвижда да 6 години затвор. В момента Сапунджиев е под домашен арест. От полицията неотдавна отхвърлиха твърденията, че той често напускал дома си и дори бил забелязан неколкократно в старозагорска дискотека.

Няма коментари:

Публикуване на коментар