27.11.2014 г.

Юбилейна изложба на Кирил Попов откриват в артгалерия Недев

Юбилейна изложба – „Либрация” на Кирил Попов откриват на 1 декември в старозагорската галерия „Недев”.

Художникът е роден в Стара Загора, в далечната 1953 година.Няма завършено художествено образование.В интерес на истината е считал,че това ще е загубено време за него. За начало на творческия си път, счита датата 06.05.1980г./Гергьовден/, когато наема и първото си ателие.До 1989г., изявите му се свеждат до участие в окръжни и младежки изложби.След това следва пауза от около 17г., през които е нарисувал само картините "Гергьовден" и "Тежко Лазарско хоро". След завършване на втората картина и създаването на собствен сайт в края на 2007г., започва много по-интензивен творчески живот. Самостоятелна изложба в Културен център Люлин /София/, по тяхна покана - 2008г.
Оглавява три месеца международния сайт Quagga art, със седалище Краков /Полша/, включващ 2000 художници от цял свят и обслужван от 14 художествени критици - включен в сайта по тяхна покана – 2008 г.
Съвместна изложба с художника Мирослав Ибришимов в читалище Захарий Княжески - 2010г.
Съвместна изложба с М. Ибришимов в Художествена галерия Раднево-по тяхна покана-2010 г.
-Участие в първия Българо-Руски пленер ''Долината на розите" - Мъглиж-2012 г.
-Участие в третото Международно квадринале '' Митовете и легендите на моя народ"- Стара Загора-2012 г.
-Кратка съвместна работа с галерия "АРТМА"- Пловдив -Участия в Есенните салони на Стара Загора -Благотворителни изложби.Картини в Италия,Испания, Германия и Русия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар