18.11.2014 г.

Кино и разкази от пътешественици в Къщата на архитекта

Две нови ежеседмични събития стартират в Къщата на арх. Димов, стопанисвана като арт-център от „Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед”.
Ще бъде възобновен и безплатния кино-клуб на втория етаж на къщата. През ноември и декември, всеки вторник от 19:00 ч. ще можем да гледаме интересни филми от цял свят, със субтитри на английски език. Предложенията за месец ноември и декември са от международните доброволци на Сдружението по проект CULTURE SHAKE, програма Еразъм +. След прожекциите зрителите могат да останат за импровизирана дискусия по филма, на чаша чай. Всеки гост е свободен да предложи филм или тема на дискусията за следващия период на планиране. Този вторник ще бъде излъчен македонския филм “Before the rain”, предложен от Адам Кубик, Словакия.
Петъчните вечери също са изпълнени с живот в Къщата на арх. Димов. От началото на ноември започна събитието „Петък в пет” – клуб на ентусиазирани пътешественици, любители на музиката и други изкуства. Васил Хаджиилиев и съпругата му Иванка Христова, наскоро завърнали се от едномесечно пътешествие в Южна Америка, представят своите впечатления от континента в тематични вечери, посветени на Аржентина, Чили, Перу и Боливия. Очаквайте в последния петък на месеца изданието за Перу, с вход с дарения.

Снимки от събитията, както и подробна информация за тях можете да намерите във фейсбук профила на Сдружението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар