4.11.2014 г.

„Изабел. Апогеят на властта“ на Мартин Маурел е новото заглавие на „Ера”

Издателство „Ера“ представя втора част от историческата сага за Изабел Кастилска – „Изабел. Апогеят на властта“ от Мартин Маурел. Книгите са писани по едноименния сериал, като развитието на сюжета в тях вече изпревари това на филма. Книгата излиза на книжния пазар на 7 ноември.
Романът обхваща втория сезон на хитовия едноименен сериал: победата над Португалия, завземането на Гранада, изгонването на евреите и пристигането на Колумб в двореца.
Изабел е вече кралица след дългата борба с интриги, отмъщения и предателства, които я преследват от самото ѝ раждане. Започва нов етап от историята на Испания – царуването на Изабел и Фернандо, които си поставят за задача да обединят, покръстят и умиротворят буйната и разделена Кастилия.
Те изграждат модерно кралство, но също и създават  митичния модел за католическа брачна двойка. Зад привидно успешния им образ се крие връзка, изпълнена със стрес, в която двамата споделят леглото, мечтите и целите си, като същевременно поддържат ясно разделение на имуществото.
Докато Фернандо изпълнява ролята на съучастник, съперник, предател и любовник на Изабел, тя от своя страна се изправя най-вече срещу себе си – вярна на съпруга си и на своя Господ.  

„Изабел“ е разказ за страстите и саможертвата на една жена, изпреварила времето си, която отказва да бъде безгласна фигура и разменна монета. Жена, която постига власт, принадлежаща до този момент само на мъжете. Скоро тя ще се изправи пред предизвикателства, които никой не би могъл да си представи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар