17.11.2014 г.

„Географът си пропи глобуса” - свеж филм, по руски

„Географът си пропи глобуса” е руски филм на режисьора Александър Велединский - един от създателите на нашумелия сериал "Бригада". Както подсказва заглавието и националността му, в него ще става дума за алкохол - а часовете по география ще минават в комичния дух, според руските особености. Филмовият сюжет е по романа бестселър на Алексей Иванов.
Виктор е биолог по образование, но липсата на пари го принуждава да стане учител по география. Заедно със семейството си той заминава за Перм, където първите му дни в училището са разочароващи - децата са необуздана глутница, а Виктор не се разбира с останалите учители.
Единствената му утеха у дома са дъщеря му и съпругата му... докато тя не решава, че иска развод. Виктор се чувства неразбран, самотен и нещастен, без никаква надежда за бъдещето. Положението се подобрява, когато стар негов приятел се появява в града. Двамата заедно започват да пият за повдигане на духа – алкохолът прави живота по-интересен, а се намесват и жени. Скоро преобразеният учител завежда класа си на експедиция по бушуваща река...
Филмът е вдъхновен от бестселъра на Алексей Иванов, а ролята на учителя се изпълнява от най-голямата руска звезда в момента – Константин Хабенски.

Няма коментари:

Публикуване на коментар