24.01.2011 г.

Хеликон представя „ОБЕДИНЕНИ В ОМРАЗАТА”

 Издателска къща „МаК” ООД и книжарница Хеликон представят в столицата на 24 и 25 януари книгата на Джейми Глазов „Обединени в омразата”
Крайно интересна и провокационна енциклопедия на американското левичарство. В нея авторът дава подробно, увлекателно и отлично документирано свое обяснение за едно от най-загадъчните явления на нашето време: съюзът между левицата и световния джихад. Според Джейми, този почти вековен съюз избуява с нова сила след 11 септември 2001 г., когато ислямисткият култ към смъртта се превърна в най-големия враг на Запада. През целия ХХ век западната левица подкрепяше тоталитарните машини за унищожение „Обединени в омразата” цели да попречи на подобна подкрепа и през ХХІ век.
Джейми Глазов енергично разобличава трайната привързаност на крайната левица към омразата, насилието и нетолерантността, макар че същото важи и за крайната десница. В интерес на коректността той не пропуска да направи разграничение между левите политици и дейци, стремящи се към авторитаризъм и потисничество, и борците за социална справедливост - противници на тоталитаризма. Със следователски умения авторът анализира как и защо левите радикали винаги приемат с благоговение кървавата жестокост на марксистките диктатури, избягвайки подкрепата на Запада за диктаторските режими за ислямистите в края на миналия век.
Тази книга е. задължителна за американските и европейските политици, като им разкрива един от аспектите на ислямските планове и стремежи за тоталитарно господство, убедително разобличени от Глазов. Друга част от подкрепата за радикалния ислям остава скрита. А това е толкова удобно за хората с „дясно мислене”. Виновниците са показани категорично и това са левите.



Няма коментари:

Публикуване на коментар