21.01.2011 г.

Казанлъшката топлофикация все още не работи, въпреки обещанията на Банев

Все още не е започнала работа казанлъшката „Топлофикация“, въпреки обещанията за това на нейния собственик – олигархът Николай Банев. Преди десетина дни в Казанлък, на специална пресконференция той каза, че до седмица на практика дружеството ще започне топлоподаването към общинските заведения и малко по-късно към битовите абонати. Банев заяви, че вече текат и пробите.
Седмица по-късно се оказва, че екипи от Варна и Костенец все още отстраняват щетите, причинени при кражбата от дружеството на елтабла и медни проводници през лятото.
Новият управител на дружеството Райчо Кацаров съобщи, че е открадната 120 метра медна шина, като преди ден специалистите са установили и други липси. Желанието на новата управа е до края на месеца по възможност да стартира процеса на отопление. Общо 13 човека ще работят в казанлъшката ТЕЦ. Мнозина смятат, че това е поредния опит на Николай Банев да се отметне от обещанията си. Повечето негови фирми са обявени във фалит, след като са били разпродадени. В други работниците му с месеци не получават заплати. Когато купи казанлъшката топлофикация олигархът поиска държавна помощ за нейното функциониране. Тъй като това не стана, тогава той остави казанлъчани без топло в най-студените зимни дни, включително и пациентите от болницата спомнят си в града на розите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар