17.01.2011 г.

„Социалната мрежа” е отличен със „Златен глобус”

Филмът „Социалната мрежа" получи наградата за най-добър филм на церемонията за връчване на наградите „Златен глобус" в Лос Анджелис, предава АФП. Филмът, който разказва историята на основателя на „Фейсбук" Марк Зукерберг, спечели награди в четири категории от общо шест, сред които и наградата за най-добър режисьор - на Дейвид Финчър.
Натали Портман получи наградата за най-добра актриса, за ролята й в посветената на балета драма „Черния лебед". В речта си на церемонията Портман благодари на колегите си от филма, както и на годеника си, френския балетист и хореограф Бенджамин Мийпие, който тя срещна по време на снимките и от когото очаква бебе. Британският актьор Колин Фърт спечели наградата за най-добър актьор заради ролята му в британската историческа драма "Речта на краля".
Годишните награди „Златен глобус" се смятат за показател за успех за наградите „Оскар", които ще се проведат на 27 февруари.
Роденият в Уелс актьор Крисчън Бейл и американската актриса Мелиса Лео получиха награди за най-добри поддържащи мъжка и женска роля за ролите им в един и същи филм - „Боецът".

Няма коментари:

Публикуване на коментар