7.01.2011 г.

Яворови дни в Чирпан

На 13 и 14 и 17 януари в Чирпан ще се проведат традиционните Яворови дни. Тази година символичното пренасяне на огъня на Яворовата поезия ще се състои на 13-ти чнуари. Огънят ще бъде запален от поетесата Елка Няголова от 17:15 часа. Официалното откриване на Яворовите дни е от 17:30 часа пред паметника на поета. Огънят на поезията ще бъде пренесен от възпитаници на СОУ "Пейо Крачолов Яворов", разказа директорът на къща-музей "Яворов" Тодор Иванов. Подробности може да чуете в прикачения звуков файл.
Тържествената Яворова вечер е предвидена от 18:00 часа в залата на Общината. Ще бъде изнесен поетичен рецитал с участието на поетите Иван Гранитски, Елка Няголова, Валери Станков и Таньо Клисуров.
На следващия ден - 14 януари, ще бъде направена мултимедийна презентация на реставрираната Хаджисимеонова плевня в село Голешево. Подобна музейна експозиция там е имало преди 20 години.
На 17-ти януари ще бъде представено пред публика трето действие от Яворовата драма "В полите на Витоша". В главните роли са Илиана Донева и Мирослав Атанасов. Постановката е на училищния "Тим Тийн Театър" с художествен ръководител Валентина Петкова. Представлението ще се играе от 17:30 часа в залата на Община Чирпан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар