24.08.2015 г.

„Отмъстителят” е новия интригуващ трилър, издаден от „Ера”

На 27 август излиза „Отмъстителят” - новият роман от Крис Картър. Детектив Робърт Хънтър ще се изправи срещу противник, който не прави грешки и не оставя следи. Това е новият трилър от издателската листа на „Ера”
Два дни. Две жертви… Седмица след отвличането й тялото на млада жена е открито на тревните площи на летището в Лос Анджелис без видима причина за смъртта. Аутопсията подсказва на разследващите детективи от отдел „Ултранасилие” – Робърт Хънтър и Карлос Гарсия, че си имат за съперник ексцентричен извършител, който обича да играе с полицаите. На следващия ден се появява втора жертва, убита в дома си. По напълно различен начин.
Без грешки. Без да остави прашинка след себе си. Безупречен и неуловим. Извършителят предизвиква властите с послания, в които се подиграва на неумението им да го спрат. Скоро е набелязана и трета жертва.
Хънтър знае, че трябва да е бърз. Защото срещу себе си има убиец, чието желание да наранява никога няма да бъдат утоленo… ако не бъде заловен.
Още с първия си роман „Хамелеонът се завръща“ Крис Картър влезе в лигата на големите криминални автори и доказа, че освен даровит писател, е и умел познавач на човешката психика и престъпна природа. Основавайки се на собствения си опит като криминален психолог, лично сблъсквал се с покварения свят на серийните убийци в своята работа, образът на главния герой в книгите му – Робърт Хънтър, е напълно автентичен и достоверен. Хънтър е специалист по психология на криминалното поведение и един от най-добрите детективи в лосанджелиската полиция. Той остава сирак на седемгодишна възраст. Изключително интелигентен, Хънтър успява да защити докторантура по анализ на криминалното поведение, когато е едва на двайсет и три години. По-късно ФБР използва докторската му работа като учебник. Робърт страда от безсъние и е страстен любител на малцовото шотландско уиски. Предпочел работата в полицията пред кариерата във ФБР, Хънтър разследва само серийни, изключително жестоки убийства, които изискват експертно мнение. Но най-любопитното е, че в образа на главния персонаж могат да бъдат открити доста черти от характера на самия автор.

За автора:
Крис Картър е италианец, роден е в Бразилия, завършва образованието си в САЩ, а в момента живее в Лондон. След дипломирането си работи като член на екипа по криминална психология към Главната прокуратура на Мичиган, където разпитва и изучава много престъпници, включително серийни и масови убийци с доживотни присъди.  Крис Картър заминава за Лос Анджелис в началото на деветдесетте години на миналия век, десет години работи като китарист в рокгрупи и после се отказва от музикалния бизнес, за да се отдаде на писането. В произведенията си той успява да съчетае в едно динамиката на Конъли и типичния за Дивър сюжет, изпълнен с неочаквани обрати.
Картър е автор още на”Екзекуторът”, „Хищникът”, „Скулптора”, „Един по един” и „Престъпен ум”. Романите му са преведени на над 15 езика.


Няма коментари:

Публикуване на коментар