12.08.2015 г.

Книгата „Студена кръв” е поредния роден принос към историческата криминалистика

Историческите криминалета са на мода, няма спор! Българската поредица „Старобългарски загадки” е напълно равностойна в този жанр. В новата си книга „Студена кръв” Николай Пенчев разказва за мистериозни, жестоки убийства, които разследва писарят на княз Борис (Светецът и Покръстителят) – Климент.
След покръстването желанието на Борис е новата религия да навлезе между хората максимално бързо. За целта той създава различни религиозни и преписвачески центрове. Един от тях е манастирът „Св. Архангел Михаил”.
Там, заради неприемането на новата вяра, е изпратен братът на княза – Докс. Той е убит и това поставя началото на жестоки убийства на животни и монаси в манастира. Кой избива духовниците от „Св. Архангел Михаил” и защо? Страховита нечиста сила ли стои в дъното на тази жестокост или Божието наказание?
Какво се е случило със съкровището на непокорните, верни на старите богове боили? Отговорите на тези въпроси ще трябва да открият Климент и двамата му помощници.
Книгата е идеално четиво за лятото – езикът е образен и емоционален, а сюжетът се разплита постепенно, увличайки читателя в ролята на детектив, отбелязват от издателството.

Няма коментари:

Публикуване на коментар