13.08.2015 г.

Ремонтът на общинския басейн в Стара Загора може да се забави

Повече от месец след началото на ремонта на покрития плувния басейн в Стара Загора строителите се натъкнаха на непредвидени проблеми, които ще оскъпят проекта и най-вероятно ще забавят изпълнението му.
Оказва се, че армировката на таванната плоча над самия басейн е силно корозирала и се налага допълнително укрепване.
Сформирана е експертна комисия, която в най-кратки срокове да излезе с предложение за решаване на проблема, заяви пред Радио Стара Загора Веска Узунова – директор дирекция „Строителство и инвестиции“ в общинска администрация. За момента фирмата, извършваща ремонта, се справя без забележки, уточни Узунова.
При проверката ни на място, представител на строителната фирма обясни, че по график таванът вече е трябвало да бъде завършен, което би означавало свършена работа на около 40% процента. Непредвидените обстоятелства обаче налагат забавяне.
До момента е извършен демонтаж на настилките, отстранена е старата облицовка на басейна. Предвидено е усилване на носещата конструкция по дъното и стените му.
Външната изолация и дограмата са почти готови, канализацията също, таваните в административната част и санитарните възли са подсилени с карбонови влакна.
Проектът предвижда разширяване на басейна в южна посока, нова технология за филтрация на водата, енергийно ефективни соларни панели за нейното подгряване. Ще бъде изградена и трибуна на две нива, която да се ползва от 400 зрители.

Крайният срок за приключване на ремонта, който се чакаше над 40 години, е 20 ноември и за момента не е удължен. Проектът е на стойност близо 2 милиона лева, осигурени по програма JESSICA. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар