11.08.2015 г.

Новият „Джурасик парк” – на екран в средата на 2018-а

След като "Джурасик свят" се превърна в най-успешния в касово отношение филм на 2015 г. и стана трети в класацията на най-доходоносните продукции за всички времена (пред него са само "Аватар" и "Титаник"), от Universal побързаха да обявят продължението. То ще бъде пети филм от динозавърския франчайз на Стивън Спилбърг, започнал в началото на 90-те, и ще излезе на голям екран на 22 юни 2018 г.
А българските фенове на праисторическите гущери ще имат възможност да го гледат дори две седмици преди световната премиера - на 8 юни, и дни преди старта на световното първенство по футбол в Русия.
За продължението на този мащабен проект са обявени повече подробности от обичайното на толкова ранен етап от продукцията. Разбира се, няма филм от поредицата "Джурасик", който да мине без намесата на Спилбърг. Той ще се завърне като продуцент, Колин Тревъроу (режисьорът на "Джурасик свят") ще бъде косценарист, а от Universal все още не са обявили кой ще заеме неговото място на режисьорския стол. В главните роли отново ще видим Крис Прат и Брайс Далас Хауърд. Екипът все още не е повдигнал завесата около сюжета, но упорито се носят слухове, че за да продължи да бъде интересна на зрителите, поредицата трябва да напусне острова.
Приходите от "Джурасик свят" в световен мащаб към момента са 1.6 милиарда долара (оригиналният "Джурасик парк" - около 1 милиард). В България филмът също се представя много добре с над 136 хил. зрители и приходи от 1.35 млн. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар