18.08.2015 г.

Албум на Дали пускат на промоция

Големите разпространителски вериги имат изгодна оферта за всички любители на изкуството. Особено за тези, падащи си по сюрреализма и гениалния Дали. Луксозното издание се продава с голяма отстъпка.
Този уникален албум е най-актуалното издание, посветено на гениалния испански сюрреалист. В него Ерик Шейнс изследва възхода и падението на Салвадор Дали, като поставя изкуството в контекста на живота му и обръща особено внимание на най- важните му години – края на 20-те и 30-те години на XX век, след което се впуска в перцептивен анализ на 149 негови творби, представени с цветни репродукции. Коментарите на цветните илюстрации дават пълна представа за мащаба на фантазията и проникновението на Дали.
 художник сюрреалист, автор на световноизвестни произведения в областта на живописта, графиката,скулптурата, бижутерията, филми и книги. Художническите умения в неговите творби се приписват на влиянието и възхищението от майсторите на Ренесанса.  Изгражда личен и твърде разпознаваем стил, който всъщност е доста еклектичен.

Дали има силно въображение и понякога необичайно поведение със забележителна склонност към нарцисизъм и мегаломания, които имат за цел да привлекат общественото внимание. Неговият ексцентризъм понякога привлича повече внимание от самото му творчество и критиците го тълкуват като рекламен трик. Дали проявява любов към всичко, което е позлатено, и прекомерна страст към лукса и ориенталската мода. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар