4.09.2015 г.

„We Are Going to Мъглиж” – отново рок в планината

„We Are Going to Мъглиж” (името идва от едноименната песен на бандата организатор на Иво Руев) с предстоящото си трето издание на 4 и 5 септември се утвърждава като традиция, която допринася за развитието на фестивалната култура, както и за представянето и популярността на града и региона.
"Основната ни цел е да работим за създаване и утвърждаване на културните ценности и идентичност по отношение на региона, както и за развитието на рок сцената. Тъй като не поставяме комерсиален акцент, при подбора на участниците се залага на критерии, които имат повече културна, отколкото комерсиална значимост. Фестивалът не е с конкурсен характер, а е насочен към развитието на локалната градска култура, чрез създаване на сцена и възможност за изява пред публика на различни underground групи и изпълнители", казват организаторите.
От 2014 година фестивала се провежда в местността "Равня", в планината, на около километър от града.

Ето и групите, включили се в тазгодишният фест:

След като на изкараха в края 2014 албума си "Балканозавър" мълчаливото трио много активно присъства на клубната сцена. За отбелязване е грандиозния им концерт с Холера и Контрол в Маймунарника в Борисовата градина. Млък! са както винаги заредени с много енергия, комични, иронични и серьозни едновременно.
Fluid Underground са Stoner / Fuzz Rock банда от Власотинци, Сърбия.
Добре познати и любими на публиката, Ivo Ruev Band 69 отново ще зарадват феовете си на сцената на "We Are Going To Мъглиж".
Те са освен редовен участник и организатор на фестивала.
Fyeld бяха сред групите, които подкрепиха с участието си първото издание на фестивала. Групата е с обновен състав и с нов мощен заряд от искренна и неподправена енергия.
Dash The Effort са млада многообещаваща банда, която впечатлява с добрия баланс от мелодия и тежък саунд, експлозивен ритъм и атрактивно сценично поведение. Te са и първата група, представила България на сцената на"Wacken Open Air".
В сегашния си вид бандата е създадена през 2010. От тогава в нейният състав са Теодор Недев - китара, Делян Караиванов - китара, Николай Славов - бас китара и Симеон Панов - барабани. Името - Център - лингвистична опаковка на концентрираната енергия и целенасоченото звучене на четиримата. Групата има много клубни и изяви и участия на фестивали в страната, между които Impossible Fest и Alarma Punk Jazz. През последните две години Center са подгрявали сцената за няколко известни български рок групи, както и за чужди банди, като Talbot и Radare. През 2011 се качват и на Jack Daniel's Rock Stage на "Spirit of Burgas".
През 2013 издават първият си албум "Center of Gravity"
Sevi са създадени през 2010-та и от тогава не спират да свирят в страната и чужбина. Парчетата им се радват на значителен успех в рок ориентираните радиостанции и телевизионни канали. Групата е известна и с атрактивните си видеоклипове, както и с колаборации с български и чуждестранни музиканти.
Участието им и тази година на "We Are Giong To Мъглиж" е част от мащабно турне, което включва България, Румъния и Италия.
Doctor's Gogo Band е създадена като страничен пиянско - развлекателен проект от членове на две врачански банди -MID и BASSEIN в периода 2004 – 2007 година. През 2008 издават първия си албум „БРУЛЕНИ ГЪЗОВЕ”записан в студио "DOWN" и продуциран от лейбъла"БЕЗИНСТРУМЕНТ РЕКЪРЦ". Групата представя уникален микс от стилове, който сами определят като "ТРАПЕЗЕН ПЪНК".
Abysmatic e музикален проект, изцяло насочен към авторски експерименти с различни типове продукция, повлияни силно от съвременните тенденции в дъбстеп, дръм енд бейс и трапмузиката. Стартът е през 2009-та година и въпреки електронното си начало прераства в пълноценна лайв група.
Hangar 42 е създадена през лятото на 2010 в Хасково. Групата свири кавъри и авторска музика , като стила е смесица между модерен рок и метъл с доста траш и прог елементи.
Jimmy's Band са пловдивско трио, което ще ни върне към корените на рока и блуса с автентичния си ретро саунд, майсторското си изпълнение и склонност към импровизации.
AFFECTION се създава преди малко повече от 10 години в град Казанлък от Георги Йонков /китара,вокал/ и Цветан Попов /соло китара/ и заедно с Иван Андонов /бас/ и Красимир Мечев /барабани/ сформират днешния ѝ облик.

Няма коментари:

Публикуване на коментар