1.09.2015 г.

Колоездене и мини маратон за старозагорци през октомври

Община Стара Загора, Мол „Галерия“ и спортен клуб по лека атлетика „Берое“ организират състезание по колоездене и мини маратон, обединени под името „Galleria Run&Cycling“. Мотивът на организаторите е да отправят апел към подрастващите за по-активен и здравословен начин на живот.
Спортната инициатива ще се състои на 4 октомври (неделя), стартът е от 10.00 часа, а участието е безплатно.
Всички състезатели е необходимо предварително да се запишат онлайн наwww.galleriasz.bg/galleriarun или на клиентската информация на място в мола, в периода от 3 до 30 септември. Те ще бъдат разпределени в различни възрастови групи, в избраната от тях  спортна дисциплина, като това ще определи и маршрутът им.
За най-малките в дисциплината бягане, разпределението е – от 6 до 9 г. и от 10 до 14 г. – 60 м спринт пред Мол „Галерия“. По-големите ентусиасти, от 15 до 17 г и 18+ , ще пробягат трасето от Община Стара Загора до мола.
Колоездачите също са разделени в четири категории, като децата от 6 до 9 г. и от 10 до 14 г. ще стартират от Военния клуб (ДНА) и ще финишират пред входа на Мол „Галерия“, а от 15 до 17-годишните и 18+ велосипедисти ще тръгнат от Община Стара Загора, за да финишират пред мола.
“Galleria Run&Cycling” се отличава с голям награден фонд, който се предоставя от мола и официалния партньор на инициативата „Nike“ – България. Участниците ще имат възможност да спечелят предметни награди на обща стойност над 7000 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар