15.09.2015 г.

Два дни откриват новия парк в „Казански”

Пъстра палитра от събития и изненади през целия ден ще отбележи откриването на новия парк в Стара Загора на 19 септември. Церемонията по официалното откриване на обновените 70 дка зелени площи в кв. „Казански“ ще започне точно в 11 часа. Началото на празничната програма ще бъде дадено в 9 часа с много музика, настроение и спортни надпревари.
С концерт на Общинския духов оркестър от 9.30 часа на сцената в парка ще започне специална празнична програма. От 10 часа там ще се изявят финалистите от Детска Евровизия 2015 - Гери Тодорова, Лора Герджикова,  Теодор Палазов, които ще пеят заедно с Детска музикална формация „Звездопад“. От 10.20 часа, танцов поздрав ще отправят членовете на Клуб по български народни танци „Чанове“, с ръководител Кирил Кирчев. Точно след тях излизат и Фолклорен танцов клуб при Община Стара Загора и Танцова формация „Тракийче“ при НЧ „Г.Бакалов 1933“, с хореограф и ръководител Росица Христова.
По същото време, на четирите игрища в парка ще се провеждат тристранни срещи по футбол на децата, родени през 2005 година от отборите на ДЮШ „Берое“, „Олимпия спорт“ и „Стара Загора“. Мачовете, организирани от СНЦ „Футболна Стара Загора“ и НФК „Берое“, ще бъдат с благотворителна кауза за набиране на средства за операция на 32-годишната Моника Михайлова.
През деня ще има и множество демонстрационни изяви на волейболен клуб „Верея волей“, баскетболния тим „Берое“, както и на любители на тениса. По време на официалната церемония по откриването най-добрите ще получат награди.
След обед участниците в програмата ще продължат с иязвите си на сцената, където от 18.30 часа ще зазвучат любими старозагорски групи с рок, поп и български песни. На сцената ще се качи финалистката от „Гласът на България“ Анна Пешева, заедно с обичаните групи „Avantgarde“ и „Faces“.
Благотворителният футболен турнир  на малки вратички ще продължи и в неделя, когато ще станат ясни и победителите в него.

На 17-и официално трябва да бъде избрано името на парка. 170 предложения направиха заралии, сред тях бяха екзотичните „Живко Тодоров” (на кмета), „Петмилионен” (указвайки усвоените средства), „Августа Траяна”, „Проф. Богдан Филов”…В крайна сметка обявено бе, че съветниците ще избират между „Новият парк” и „Запад”. И двата топонима няма да издържат проверката на времето, ако се направи и друг нов парк, или още по на Запад. Отпадна най-логичното наименование – „Артилерийски”, заради историческия факт, че на това място дълго време е имало казарми. Затова и се очаква точно такова предложение да бъде направено по време на заседанието. Какво ще се реши, предстои да видим…

Няма коментари:

Публикуване на коментар