25.09.2015 г.

Как Николинка приспива избирателите с липови приказки

Предизборната кампания започна, но далеч преди това, някои от кандидатите де факто започнаха своята, и то в иносказателен, приказен вариант. Става въпрос за бившия оргсекретар на общината Николинка Горова,която започна да пише в един от старозагорските сайтове своите Приказки под липовия цвят. В тях герои са Умник Гюро, Секула Детенце, Галената Билянка и ред други, в които безпогрешно се разпознават лица от общинската администрация на Стара Загора. Иносказателно дамата громи управляващите и описва най-различни техни грехове…
Но защо не го прави открито, защо нарича заралии Спящи, медиите Шехеразади, а само тя и малцина около нея Зрящи?
Николинка си има много важна причина да прави това! Приказките може да са сладкодумни и хубави, но е забравила да включи себе си като герой, и то като герой с отрицателен образ!
Може заралии и да са спящи, но не всички, и мнозина помнят какво направи г-жа Горова по-предния мандат…
Тогава тя бе ръководител на злополучния проект „Община Стара Загора – за по-добро обслужване чрез Електронно правителство”, финансиран по ОПАК. За да не пишем приказки, на строго документална основа, припомняме някои всеизвестни факти:
Неверифицираните (невъзстановените на общината, т.е. на заралии) средства по споменатия проект са в размер на 1 050 121,22 лева.
От тях 11 661,60 лева са за непризнати „Разходи за дейности, свързани с осигуряването на публичност”!
Още 19 717 лева не са преведени, заради нарушения на обществена поръчка по „Разходи за обучения и семинари”!
 Други 35 бона са загубени поради формално извършен одит и неприемане на одитния доклат от УО на ОПАК!
550 000 лева не са верифицирани за дейности, невключени в проектното предложение и квалифицирани като недопустими за финансиране по ОПАК!
32 528,34 лева са непризнатите „Разходи за организация и управление”!
Общината не е възстановила и 16 000 лева от услуги предоставени от „КОТА дизайн” ООД,
199 338,98 лева за нарушение при провеждането на обществените поръчки с фирмите „Глобъл логистик” ЕООД, „Еурокс Промак консултинг” ООД, КОТА дизайн” ООД, „Алфа маркет плюс” ЕООД и Консорциум „Електронно управление” ДЗЗД!
61 213,25 лева е санкцията за „Придобиване на активи”, поради превишаване на процентното ограничение от 10% за допустимост на разходите за придобиване на ДМА по ЕФРР!
124 662,05 лева е допълнителната финансова корекция по договора с консорциум „Електронно управление” в изпълнение на препоръките на Одитния орган!

В заключение загубите за хазната, а и за всички заралии, нанесени от приказната разказвачка са за над милион. Сега тази скъпа дама пише приказки и има реални шансове отново да определя старозагорската политика. Как може да се нарече такава жена, която вместо да се засрами от действията си, не само търси доверието на избирателите, но и иносказателно громи политическите си опоненти с приспивни приказки? Как да наречем дама, която няма срам? Май не нейните Шехеразади и приказни герои ни приспиват, а самата тя е Главния Приспивач… 

Няма коментари:

Публикуване на коментар