7.09.2015 г.

За седми път „Различният поглед” провежда младежки фестивал

Традиционният фестивал на изкуствата, който организират за седми път сдружението за съврeменно изкуство и култура „Различният поглед", ще премине под формата на едноседмичен форум, обединен под мотото „Общуване беZ граници". В периода 15 - 19 септември, старозагорската публика ще има възможност да се наслади на богата палитра от творци и събития.
Организаторите са подготвили провокативни аудио-визуални пърформанси, кино селекции, танци, музика, театър, литература, изпълнения на различни независими творци и посланически изложби. Емблематични места в града ще придобият различна визия чрез звук и светлина.
Традиционно ще бъде проведена и дневна младежка платформа за креативност, по време на която независими артисти от цялата страна ще представят дейности, умения, активни проекти насочени към изкуство, спорт, екология, ритуали, иновации.

Партньори на форума на изкуствата „Общуване беZ граници" са Община Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески", Регионален исторически музей, Държавна опера - Стара Загора, Държавен куклен театър - Стара Загора, Булсатком. Подкрепа за осъществяване на инициативата на „Различният поглед" са оказали и Министерството на младежта и спорта, фондация „Америка за България" и програма „Еразъм+".

Няма коментари:

Публикуване на коментар