23.09.2015 г.

Деветият куклено-театрален фестивал „Пиеро” стартира на 24-и

Утре стартира деветото издание на Международния куклено-театрален фестивал „Пиеро” в Стара Загора. Той се провежда като биенале (на всеки две години) и ще продължи от 24 до 29 септември, под патронажа на Областния управител на Област Стара Загора. Организатори са Държавен куклен театър – Стара Загора, Община Стара Загора, СНЦ “ПИЕРО”, Национален център за театър, Министерство на културата , Българският център на UNIMA.
Международният куклено-театрален фестивал за възрастни "ПИЕРО" е отличен от Международното жури на EFFE като носител на знака EFFE label 2015-2016.
Като съпътстващи прояви международният куклено-театрален фестивал “ПИЕРО” организира теоретични семинари, уъркшопове, арт борса, изложби, улично изкуство.
В него участниците са от Словакия, Словения, САЩ, Канада, Испания, Унгария, Румъния, Турция и Полша, като ще бъдат представяни и едни от най-добрите родни продукции. Спектакли ще има на три сцени – в Кукления и в Драматичния театър и в Операта. Ще има представления и на открито – в централния парк и на Античния форум. Премиера на книга за театъра, документален филм и най-доброто от българската анимация са част от многото събития, които предстоят…
Програма на фестивала може да видите на:

Няма коментари:

Публикуване на коментар