10.09.2015 г.

Детски панаир ще радва заралийчета преди първия учебен ден

Над 40 пъстри безплатни и обучителни  ателиета за грънчарство, архитектура, стъклопис, музика, изкуство, танци и други ще бъдат разположени на площада пред Община Стара Загора на 12 и 13 септември, от 10 до 18 часа. В навечерието на първия учебен ден и като част от програмата за отбелязване на празника на Стара Загора, градът ще бъде домакин на Детски панаир.
Освен ателиетата, които ще бъдат на площада, интересни неща ще се случват и в сградата на Общинска администрация. Фоайето ще се превърне в Слънчевата система, а малки космонавти ще се опитват да разпознаят надуваеми планети. Всеки желаещ ще може да си сътвори и съзвездие от залепящи се звездички.
По време на Детския панаир в Стара Загора Регионалния музей също ще предложи интересни и обучителни  игри, които да доближат децата до културно-историческото богатство на града, а накрая любознателните ще получат и тематични награди.
Интересни игри и полезни съвети ще получат посетителите на Панаира и от екипи на Областното управление на „Пожарна безопасност и защита на населението“, които също ще се включат в демонстрациите. Посетителите ще се впуснат и в света на точните науки - математика, физика и химия, но по забавен и интересен начин.
„Имаме удоволствието да сме гости в един изключително жив, с богата история град. Благодарение на подкрепата и гостоприемството на Община Стара Загора, не само децата ще имат възможност да усвоят нови умения и да се забавляват, но и техните родители. Убедена съм, че двете ни инициативи, които организирахме това лято в Стара Загора - Детския музей на колела и Детския панаир - ще поставят началото на дългосрочно партньорство“, каза инициаторът на събитието Станка Желева от фондация „Изиарт “.

Детските панаири са традиционни за София, а в Стара Загора форумът ще се проведе за първи път. Организаторите са сигурни, че по време на Детския панаир интересът ще е силен, както бе през месец юли, когато в града гостува Музей на колела. Инициативата на „Изиарт “ тогава събра 8 специализирани ателието и създаде настроение за стотици старозагорци  в центъра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар