10.04.2014 г.

„ДЖАЗ на двора“ в „Къщата на арх. Димов“

„Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед“ за първа година отбелязва Международния ден на джаза с музикално-визуалния цикъл събития „ДЖАЗ на двора“.
В три поредни вечери, 28, 29 и 30 април, на специално изградена за събитието лятна сцена, в двора на „Къщата на арх. Димов“, ще се случват джем-сешъни с местни и гостуващи музиканти и кино прожекции на филми, интервюта и концерти, представени по оригинален начин.  Организаторите са подготвили концептуална арт-тема за всяка от вечерите, импровизиран мини-бар и страхотна атмосфера под сянката на стария дрян.
Това е второто събитие по проект „Архитектура на паметта“, реализиран от „Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед“ чрез подкрепата на Фондация „Америка за България“. Всеки месец, от март до септември, Сдружението организира по един „подготвителен епизод“ от проекта, т.е. обществено културно-образователно събитие, разкриващо културно-изторическите натрупвания и слоеве в определена сфера на изкуството. Първият епизод на „Архитектура на паметта“ се проведе на 14-ти март 2014 г. като „Вечер в памет на арх. Христо Димов“. Финалния и най-важен седми епизод на проекта ще представлява VII-то издание на фестивала на изкуствата „РАЗЛИЧНИЯТ ПОГЛЕД“ 19 – 21 септември 2014 г.

В „Джаз на двора“ са поканени млади и утвърдени музиканти от Стара Загора и страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар