11.04.2014 г.

Стара Загора иска да е домакин на тазгодишните тържества на Шипка

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова посети първото заседание на работната група, ангажирана с организацията на Националното честване на боевете при Шипка от Август 1877 година.
Проявите, чиито домакин тази година е Област Стара Загора, започват на 21 август и ще продължат до 26-ти.
„Отстоявахме твърда позиция, като домакини на честванията на 3 март на Шипка, Област Стара Загора и Община Казанлък да организират и Августовските тържества на върха. Като местонахождение на събитията, имаме безспорно с какво да се гордеем. Разчитам на Вашите инициативи.
Бъдете сигурни, че в мое лице имате пълна подкрепа, за да подготвим тържествената програма с цялата необходима тежест на представените в нея събития, защото трябва да ценим, пазим и да се гордеем с историята си", сподели пред членовете на работната група Живка Аладжова.
Тя коментира с тях възможността събитие от културната програма на Стара Загора - представление на ДТ „Гео Милев", художествено-историческа възстановка на боевете при Стара Загора или посрещането на ген. Гурко в града, да бъде включено в националния афиш за тържествата на Шипка в края на август.
В организацията на празненствата са ангажирани Област Стара Загора, Община Стара Загора, Община Казанлък, РИМ-Стара Загора, ДТ „Гео Милев", ТД „Сърнена гора", Клуб „Традиция".
Живка Аладжова изрази готовност да участва в следващите заседания на работната група, на които да продължи обсъждането на идеи и поетапното утвърждаване на програмата.
В Стара Загора предстои и заседание на Националния инициативен комитет за честванията на Шипка, чийто член е Областният управител. На него Живка Аладжова ще покани и членовете на работната група.

Няма коментари:

Публикуване на коментар