29.04.2014 г.

Кандидати за председателския пост на ЕК за първи път участват в публичен дебат

За първи път  тази вечер ще се осъществи дебат между четиримата основни кандидати за председател на Европейската комисия: Жан-Клод Юнкер (ЕНП), Мартин Шулц (ПЕС), Ги Верхофстад (Алианс на либералите и демократите за Европа) и Ска Келър (Зелените).
"Големият дебат 2014" се организира от европейската радиомрежа Евранет Плюс и ще започне около 20 часа българско време, а утре ще бъде излъчен по Националното радио от 15.30 часа. 
90-минутният дебат ще бъде в градската управа на Маастрихт и ще се състои пред публика от 700 младежи.
Кандидатите ще отговарят на въпросите на хиляди младежи от цяла Европа. След това те ще дебатират по ключови теми като безработицата, образованието и ангажираността на младите в политиката.
Дебатът, носещ официалното наименование „Първи европейски председателски дебат", се организира от Маастрихтския университет, градската управа на Маастрихт, Connect Limburg, Европейският младежки форум и Евронюз, който е основен медиен партньор.
Информационното бюро на ЕП предоставя възможността за публично гледане на дебата в Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски" 124 от 19.30 до 22.00 часа. Организатори са Европейското движение, Съюзът на европейските федералисти и Европейското младежко движение в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар