9.04.2014 г.

Билетите за представленията на Цирк „Елуаз” струват от 40 до 90 лева

Смелчаците от цирк "Елуаз", които ще ни завъртят главите на 360 градуса на 12 и 13 април със супершоуто си iD, кацнаха в понеделник и вече се разхождат из София с колела. 15 танцьори, без да броим техническия екип, разгледаха забележителностите на града. Първо се спряха пред храм паметника "Свети Александър Невски", после отидоха да видят сцената на зала номер едно в НДК, където ще играят представлението в събота и неделя. Сега там на дневен ред е "Мистерията Еньовден" и до последно не се знаеше дали акробатите няма да изгледат спектакъла на Нешка Робева.
Преди да дойдат у нас, артистите от "Елуаз" са пожънали невероятни овации в Катар, където се смятало, че ще ги посрещнат по-сдържано. Публиката обаче направо полудяла и се наложило да изиграят няколко допълнителни представления.
София е първата спирка от европейското турне на "Елуаз", който е партньор на "Цирк дьо солей". Макар и изморени от дългия полет, всички от трупата бяха усмихнати и споделиха, че нямат търпение да излязат пред българската публика. Еми Воте, момичето каучук, и бибоят Батист Монтасие, които идваха миналия месец, за да демонстрират почти невъзможни акробатики в "Денсинг старс", били очаровани от нашето сирене по шопски и заведоха колегите си на ресторант с национална кухня. Бяха си наумили и да разгледат Витоша, но до последно във вторник това беше под въпрос.
В сряда около НДК гостите ще правят показно на нечовешките номера, които са подготвили в представлението. Някои силно напомнят култовите трикове на паркура и затова самата сцена е построена уникално - артистите са по стените, в която посока поискат като спайдърмени. В специални стени е вграден таен трамплин. От нея сякаш изскачат магически чекмеджета, на които те стъпват.
Танцьорите и техническият екип ще бъдат цяла седмица в София. Те си позволиха почивка само във вторник, а от сряда започват репетиции за шоуто.
Тур мениджър на цялата банда е българката Мария Монева. Тя работи вече четири години в канадската компания. Дамата сподели, че няма търпение да се срещне със своите близки и приятели, които не е виждала отдавна. "Навсякъде публиката е изключително въодушевена. Пренасяме я в необикновен свят и я зареждаме с много настроение. Надявам се, че и у нас зрителите ще изпитат нещо подобно", сподели Мария. Някои от номерата са особено рискови, така че след всяко представление си отдъхвали съвсем заслужено.
Самото шоу iD е уникална смесица от акробатични номера, екстремни спортове, опасни каскади, хип-хоп и брейкденс. Ефектната мултимедия с рисувани сгради и графити представлява анимиран град, в който се развива действието. Участниците в него използват около стотина аксесоара - обръчи, топки за жонглиране, малки и големи колела, специални столове, въжета, кутии, ябълки. Костюмите са 40, обувките са 45 чифта. За Емили и Батист всеки път има нови, защото ги късат на всяко излизане.

Билетите за спектаклите в събота и неделя са между 40 до 90 лв., а деца до 10-годишна възраст влизат безплатно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар