11.04.2014 г.

Изложба на Ваня Желева и музикално-поетичен рецитал в библиотеката

На 14 април 2014 г. (понеделник) от 17:30 часа, Регионална библиотека "Захарий Княжески" - Стара Загора, фоайе втори етаж, откриване на изложба на Ваня Желева.
Ваня Желева по професия е юрист, завършила право във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. Като правоспособен юрист, през 2006 г. придобива и допълнителна квалификация - медиатор. Притежава над десетгодишен административен и юридически опит.
Работила е като юрисконсулт в Община – Стара Загора, юрисконсулт в ТЕЦ „Марица Изток 2” ЕАД и др.
Понастоящем работи като старши юрисконсулт в РДСП – Стара Загора.
Родена на 15 септември 1975 г. в Стара Загора. От 2000 г. участва в над 12 изложби. Участва в Есените салони на Групата на старозагорските художници и във февруарските изложби на младите художници в града.
На 27 ноември 2013 г. в София представя свои творби в изложба, организирана от Съюза на юристите в България съвместно с Нейчо Ивановски – юрист, художник и основател на Съюза на юрисконсултите в България.
През август 2013 г. участва в художественото оформление на картата на България в двора на Начално училище „Димитър Благоев” - Стара Загора, дело на инж. и скулптор Динко Динев и Сергей Ранчев от Института по механика към БАН - София.
Настоящата изложба, организирана от Съюза на юристите в България, е първата й самостоятелна изява.
На 16 април 2014 г. (сряда) от 18 часа
, отново в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески" Стара Загора музикално-поетичен рецитал „Великденски съзвучия“. Гостува живеещата в Австрия старозагорка Цвета Димитрова – композитор и пианист, носител на редица престижни музикални награди, с богата концертна дейност в Австрия. В сътворяването на магията на музиката и словото ще й партнират двама известни и обичани български поети - Иван Вълев от Пловдив и Таньо Клисуров от Стара Загора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар