7.03.2013 г.

Фондация „Елизабет Костова” организира семинари по творческо писане

Фондация „Елизабет Костова” обявява конкурс за участие в шестото издание на Созополските семинари по творческо писане през 2013 г. Те ще бъдат проведени от 23 до 26 май. Програмата на семинара включва интензивни уъркшопове, неформални кръгли маси, лекции и литературни четения. За участие в семинара могат да кандидатстват писатели от България и от англоговорящите страни, включващи, но неограничени до Великобритания и САЩ. Ще бъдат одобрени общо десет участници.
СТИПЕНДИИ
Всички одобрени за участие писатели ще получат стипендии, които покриват такса-участие, настаняване, храна и пътни разходи.
ПРОГРАМА И ПРЕПОДАВАТЕЛИ
Сутрешните уъркшопове на английски език ще бъдат водени от Елизабет Костова (САЩ), автор на романите Историкът („Сиела”, 2005) и Крадци на лебеди („Сиела”, 2010), а на български език от Владимир Левчев (БГ), автор на деветнадесет стихосбирки, от които четири са издадени в Съединените щати, както и на романите Крали Марко: Балканският принц („Жанет 45”, 2006), 2084 („Жанет 45”, 2009) и Човекът и сянката („Сиела”, 2012). Гост-лекции ще изнесат Ричард Русо (САЩ), писател и сценарист, носител на Пулицър за романа Empire Falls (предстоящо издаване от „Сиела”, март 2013), автор на филмирания роман Nobody’s Fool („Vintage”, 1994) и Владислав Тодоров (БГ/САЩ), писател и сценарист, автор на филмираните романи Дзифт („Жанет 45”, 2006) и Цинкограф („Фама”, 2010).
Програмата на семинара в Созопол включва и дискусии под формата на кръгли маси, срещи с изтъкнати чуждестранни и български редактори, издатели и преводачи, както и литературни четения.
Продължението на семинара СтолицаЛитература, ще се проведе на 28 и 29 май 2013 г. в София.
УСЛОВИЯ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ
За да кандидатствате е необходимо да попълните онлайн формуляр за кандидатстване, като приложите следните задължителни материали на български език: биография (до 300 думи), мотивационно писмо (до 1 стр.) и откъс от авторски художествен текст (откъс от роман или разказ/и; минимум 10, максимум 20 печатни страници; шрифт Times New Roman, 1 800 знака на страница, с интервалите). Всеки файл, както и всяка страница от приложения откъс, трябва да носят името на автора и заглавието на текста. Необходимо е също така Вашият препоръчител да изпрати една препоръка до Симона Илиева, координатор на фондация „Елизабет Костова”, на имейл: silieva@ekf.bg.
Моля, прочетете внимателно условията за кандидатстване преди да попълните самия формуляр, публикуван тук: http://ekf.bg/ekfa/bg/apply.php!
КРАЕН СРОК ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ
15 март 2013 г., 24:00 ч. (UTC + 2:00, EET).
Уведомяване
Всички одобрени участници ще бъдат уведомени по имейла до 15 април, a резултатът ще бъде обявен на страницата на фондацията до 30 април 2013.
Технически изисквания
Моля, озаглавявайте файловете като използвате само латински букви, числа или тирета! Не използвайте запетайки, разстояния, кавички, апострофи и други символи. Разрешените формати са: .DOC, .DOCX, .RTF, .PDF.
Всеки файл и всяка страница на материалите за кандидатстване трябва да носят името на автора. Единствено кандидатури, които изпълняват всички технически изисквания ще бъдат допуснати за участие в конкурса
Потвърждение
След приключване на крайния срок за кандидатстване, всички кандидати ще получат имейл потвърждение от sozopolfictionseminars@gmail.com. Моля, ако е необходимо, добавете този адрес към списъка си с контакти, за да сте сигурни, че ще получите потвъждението. Ако не получите такова до една седмица след изтичане на крайния срок за подаване на документи (15 март 2013), моля уведомете ни на sozopolfictionseminars@gmail.com.

Няма коментари:

Публикуване на коментар