6.03.2013 г.

„Диана Експрес” готви юбилеен концерт за 40-годишнината си


Четиридесет години след издаването на първия си албум групата "Диана Експрес" излиза отново пред почитателите си за юбилеен концерт.
Събитието ще бъде в НДК през януари 2014 г., когато се навършва годишнината от основаването на групата, съобщи в интервю за БТА Митко Щерев, създател на легендарната рок формация през 1974 г.
На концерта ще бъдат поканени всички музиканти от "Диана Експрес", част от която през годините са били около 25 изпълнители. Сред тях са звездите Васил Найденов и Георги Станчев.
Освен тях, ще се изявят и различни групи, правили техни кавъри, и всички нейни приятели.
Идеята за т. нар. възстановяване на "Диана Експрес" е на вокалния солист Илия Ангелов.
Той е човекът, който изпя всички наши големи хитове, а именно - "Блус за двама", "Две праскови и две череши", "Утре", "Влюбено сърце", "Душа", "Молитва за дъжд", "Есен", "Северина".
Той имаше голямо желание да се съберем, за да може хората отново да чуят оригиналното изпълнение на тези песни, заяви Щерев.
Той посочи, че макар да е имало спорове за името на "Диана Експрес", Върховният административен съд на два пъти се е произнесъл в тяхна полза, затова сега няма никакви пречки да се възстанови групата.
Освен Митко Щерев и оригиналния певец Илия Ангелов, в "съживената" група влизат също и оригиналният басист Живко Топалов и двама нови членове - младият китарист Александър Георгиев и барабанистът Бисер Йосифов.
Митко Щерев припомни, че групата не се е събирала от 1984 г., когато всъщност престава да съществува.
Обстановката беше такава, че нямаше работа за рок групи, добави музикантът.
Той отбеляза, че събирането им отново сега съвпада с появата на истинска професионална агенция за продаване на български изпълнители - "Top Artists Agency", която да защитава правата им.
В България всеки се продава сам и един изпълнител веднъж струва 100 лв., друг път 50 лв., трети път - 20 лв., което е абсурдно.
Всяка група и всеки творец трябва да има една постоянна цена, категоричен е Митко Щерев.
По думите му за тях е важно всяко участие да бъде уредено и дори да е веднъж в годината, да бъде на цената, която реално си заслужава.
"Нашите планове не са гръмки. "Диана Експрес" е достатъчно силна формация, песните й продължават да са актуални, затова решихме да застанем отново пред публиката", заяви Митко Щерев.
Макар музикантите да имат идея да запишат две нови песни, издаването на нови хитове не е главната им цел. "Просто искаме да свирим музиката, с която сме станали известни", обясни Щерев завръщането на "Диана Експрес".
Поп музиката е по-специална, тъй като се движи от поредното ново младо поколение, а естествено, то не може да се идентифицира с група като нас, смята той. "Ролс-Ройсът" в работата на поп и рок музикантите е концертната дейност, а който и да е изпълнител, не може да прави концерти, ако няма големи хитове.
Ние имаме това, което е необходимо", заяви основателят на една от най-обичаните български групи и изрази надежда "Диана Експрес" да бъде поканена да гостува в градовете в страната.
Освен завръщането пред публика, сред плановете на "Диана Експрес" е преиздаването на албума "The Best", който заради споровете в съда, беше спрян.
Сега, до три-четири месеца, ще бъде издаден наново с ремиксирани записи и вероятно ще се казва "10 златни хита на "Диана Експрес".

Няма коментари:

Публикуване на коментар