14.03.2013 г.

Концерт в памет на Фреди Меркюри събира средства за борба със СПИН-а

Тази година на 27 март българите ще се обединят със съседите си от други европейски страни, за да отпразнуват музиката на "Куин" и живота на Фреди. Печалбата ще бъде предоставена в помощ на антиспин организацията на музиканта Mercury Phoenix Trust. Концертът ще бъде воден от някои от най-талантливите български музиканти, а Йордан Караджов от група "Сигнал" е един от водещите вокали. Други участници ще бъдат Тео Койчинов, Драгомир Драгиев, Рене Ранев и Валентина Александрова. Изпълнителите ще излязат на сцената под съпровода на диригента Левон Манукян. 
Събитието е вдъхновено от годишнина от рождението на Меркюри и 40-годишнината от сформирането на групата "Куин". Концертът ще се проведе в София, в Националния дворец на културата, зала 3 в 20.00 часа.
На 20 април 1992 г. 72 000 почитатели се събират на стадион "Уембли" в Лондон, за да почетат Фреди Меркюри, който почина на 24 ноември 1991. Години по-късно трибют концертите по целия свят продължават да припомнят за музиката на Фреди и да повишават осведомеността за СПИН. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар