13.03.2013 г.

Зрелостните изпити остават на 21 и 23 май

Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване по български език и литература, и по математика след седми клас ще се състоят на 21 и на 23 май, както беше обявено в началото на учебната година, въпреки че предсрочните избори ще са на 12 май.
Това каза вчера зам.-министърът на образованието, младежта и науката в оставка Милена Дамянова, за да успокои ученици, учители и родители, че няма да има проблеми с организацията на матурите и на изпитите след седми клас.
Вероятно ще се наложи външното оценяване в четвърти клас по предмета "Човекът и природата" да се премести от понеделник - 13 май, в сряда - 15 май, тъй като заради изборите понеделникът ще бъде обявен за неучебен ден за учениците, обясни Дамянова.
Тя отбеляза, че тази промяна не би трябвало да е фатална или да създава напрежение, защото това е изпит, който се организира за четвъртокласниците в учебно време - за един учебен час.
Надявам се, че няма да има проблеми и дейностите по организацията на изпитите през май ще се изпълняват, каза Милена Дамянова. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар