27.03.2013 г.

Дама спечели за първи път казанлъшкия фотоконкурс „Човекът до мен”

За първи път жена получи голямата награда в националния конкурс „ Човекът до мен", който се провежда традиционно в рамките на Чудомировите празници в Казанлък. 
Призьорката, отличена в 6-то издание на фотоконкурса с признанието и статуетката на Чедомир е Десислава Игнатова от София за снимката й - „Това е животът".
Втората награда и парична премия от 500 лева журито присъди на Стоян Илиев за фотоса му „Молитва", а третата награда с премия от 300 лева за снимката „Тъжна" получи Здравко Димов.
Журито на конкурса, председателствано от фотограф-художникът Бедрос Азинян присъди за първи път и специална награда, осигурена от Ротари клуб Казанлък в размер на 1000 лева на Николай Семков.
С поощрителни грамоти за представянето си бяха отличени също Калина Борисова, Александър Иванов, Макс Буковски. Недко Недев .
Много млади фотографи като участници и амбицията от национален, конкурсът" Човекът до мен" да се превърне в международен, белязаха тазгодишното му издание.
6-тият поред „Човекът до мен" се провежда със съдействието на Община Казанлък и фондация „ Чудомир", вдъхновен, организиран и журиран от Сдружението на фотографите в Казанлък.
В конкурса тази година участваха 318 автори със 978 творби. Експозиция от 40-те най- добри фотоса на конкурса е подредена в залата на ул. „Искра" -4 в Казанлък и ще остане за посетителите 3 седмици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар