19.03.2013 г.

Нова апаратура за старозагорския онкологичен център

Стара Загора ще има най-модерна високотехнологична апаратура за лечение на онкозаболявания, след като Онкологичният център в града ще бъде модернизиран по проект, финансиран по Оперативна програма Регионално развитие.
Основните дейности по проекта за изграждане на нова пристройка за отделението по лъчелечение, закупуване и внедряване на мултимодален линеен ускорител, ще бъдат представени днес от 11 часа управителят на здравното заведение д-р Петъо Чилингиров (на снимката ) и представители на община Стара Загора, бенифициент по проекта.
Ще бъдат разяснени възможностите за подобряване здравния статус на населението от областите Стара Загора, Сливен, Хасково и Кърджали, чиито пациенти се профилактират и лекуват тук.
Според проекта се предвижда закупуване закупуване и пускане в действие на мултимодален линеен ускорител, както и изграждане на специално помещение за техниката.
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров подписа договора по схема „Подкрепа за реконструкция/ обновяване и оборудване на общински лечебни заведения в градските агломерации” на 31 януари миналата година в община Благоевград.
Община Стара Загора е бенефициент по проекта на стойност 6 770 801 лв. Съфинансирането от общината е в размер на 315 338 лв. Срокът за изпълнение е 24 месеца от датата на подписване на договора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар