20.03.2013 г.

Митко Щерев представи романа си „Гостенка от космоса” с концерт

Познаваме Митко Щерев като човека, написал една от най-хубавата музика в българското кино. Композиторът представи романа си "Гостенка от космоса", като избра това да стане в читалището на родния му град Ямбол.
Фенове го затрупаха с въпроси за съдбата на героинята от книгата Ева, по прякор Бижуто. Особен интерес предизвикаха еротичните сцени в книгата. „Момчетата и момичетата харесаха това, че горещите моменти са предадени по много елегантен начин”, похвали се Щерев.
След фантастиката в процес на работа е третият роман на композитора. Той носи работното заглавие „Възходът и падението на Мими”. Главната героиня ще е събирателен образ от четири реално съществуващи естрадни певици. Действието ще се развива по времето на комунизма, и по-точно през 1956 година. Според мнозина един от образите, които Щерев ще опише, е този на примата Лили Иванова.
„Има още поне пет певици, които също като г-жа Иванова са извървели своя път от провинцията до столицата. Аз не пиша книги, за да отмъщавам. Опитвам се да помогна на хората. За разлика от мен г-жа Иванова издаде книга, в която имаше страници с лъжи за мен”, обясни пред „Монитор” музикантът.
Събитието бе съчетано с концерт, в който участваха камерен ансамбъл „Дианоополис” с диригент Илиана Илиева. Маестрото представи десет филмови мелодии и две песни. Преди всяко изпълнение той разказа история във връзка със съответния филм, за която е създадена.
Още след първото си изпълнение композиторът каза: „Току-що ви изсвирих централната тема от филма „Мъж за милиони“ и после добави: „Заглавието се отнася за мен”.
Маестрото не пропусна да изпълни "Адаптация", а кулминацията на концерта се оказа изпълнението на дуета от филма „Скъпа моя, скъпи мой”. Този път мъжката партия бе поверена на оперния певец Георги Динев. Партнираше му 15-годишната певица Ивета Костова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар