31.08.2016 г.

Питерци представят класиката „Лебедово езеро” върху лед

Турнето преминава през шест български града


След огромния успех на гастролите на Държавния балет върху лед на Санкт Петербург в България миналата година руските артисти идват за ново голямо турне. „Господарите на Леда” идват за първи път с класическото произведение на Чайковски – “Лебедово езеро”.
Държавният "Балет върху Лед" на Санкт Петербург ще открие новият си сезон с национално турне у нас, което започва в края на ноември. Трупата гостува в Стара Загора на 5 декември.
Билети се продават в мрежата на „Евентим”, цената в различните градове, в зависимост от локацията им е от 30 до 80 лева, в старозагорската опера – от 30 до 50 лева.
След премиерата си през далечната 1877 година в московският "Балшой Театър", "Лебедово Езеро" става едно от най-известните произведения в света.
За първи път у нас ще имаме възможността да го видим изпълнено върху лед.
Почти 140 години по-късно, класиката "Лебедово Езеро" в изпълнение на Държавен "Балет върху Лед" на Санкт Петербург ще премине през шест български града.
Отново ще бъдат замразени 6 от най-големите сцени в страната, отново заради Чайковски. Така почитателите на класиката отново ще се насладят на изключителното майсторство и грация на виртуозите от Санкт Петербург.
Турът обхваща: 
Пловдив - Дом на Културата "Борис Христов" - ноември 27 - 19 часа
Габрово - Спортна зала "Орловец" - 29 ноември - 19 часа
Варна - Фестивален и конгресен център - 1 декември - 19 часа
Бургас - Държавна Опера Бургас - 3 декември - 19 часа
Стара Загора - Държавна Опера - 5 декември - 19 часа

София - НДК, зала 1 - 7 декември - 19:30 часа

Няма коментари:

Публикуване на коментар