12.08.2016 г.

Исторически мач между „Берое” и „Верея” на стадиона под Аязмото

Няколко причини има за да се гледа на живо първото старозагорско дерби в елитната футболна група. Волен Чинков ще ръководи двубоя от 3-я кръг на Първа професионална лига между отборите на Берое” и „Верея. Срещата ще се играе в събота (13 август) от 19 часа на стадиона под Аязмото.
В историческия мач верейци излизат с петима бивши беройци в състава си, сред които е „дедо” Елиаш и бившият страж на зелено-белите Караджов, който най-вероятно ще е резерва. В състава на "Берое" Атанас Зехиров и Радослав Кирилов продължават възстановяването си ще пропуснат мача. „Верея” няма проблеми с контузени и наказани футболисти. През седмицата старозагорският тим продаде вратаря си Кристофър Мафумби на тим от ЮАР.
През тази седмица започна и поставянето на новото тревно покритие и трибуна на стадиона на "Верея" "Трейс Арена", който се очаква да посрещне следващото домакинство на тима срещу пловдивския "Ботев".
Помощници на главния съдия ще бъдат Мартин Маргаритов и Александър Атанасов. Четвърти съдия е  Николай Георгиев, а допълнителни асистент- съдии са Владимир Вълков и Драгомир Драганов. Съдийски наблюдател - Валери Цветков. Сините започнаха колебливо първенството с равенство срещу „Дунав” и изненадваща победа срещу новия ЦСКА. Беройци пък обърнаха Славия с 2:1 и са с мач по-малко, заради отложената им среща с „Лудогорец” в първия кръг. Ще има ли братско равенство или всеки от двата тима ще се бори героично за победа, имат ли агитка верейци и как зелено-белите ще посрещнат своите бивши любимци, които ще играят с друг екип? Това са част от въпросите, които възникват преди мача. Срещата ще се предава и по телевизията.
Срещата между ПФК „Берое” и ФК „Верея се явява първи професионален сблъсък между два старозагорски отбора в историята на българския футбол. 

В продажба са билетите за срещата, който през настоящата година ще бъдат продавани по нова схема, информираха преди дни от ръководството на ПФК „Берое”. Цената в предварителната продажба за всички привърженици ще бъде 5 лв., а в деня на съответната среща от касите пред стадиона билетът ще струва 8 лв. Билетите за мача са в предварителна продажба на всички каси на eventim в страната. За този двубой е предвидена и онлайн продажба с опция print@home.

Няма коментари:

Публикуване на коментар