1.09.2016 г.

За първи път представят мюзикъла „Котките” у нас, билетите са от 65 до 155 лева

"Котките" на Андрю Лойд Уебър, може би най-известният мюзикъл в света и ненадмината атракция на лондонския "Уест Енд" и "Бродуей" в Ню Йорк, ще дойде у нас в оригиналния си състав. 78 актьори от Великобритания ще играят две вечери - 11 и 12 май 2017 г., в зала 1 на НДК.
Знаменитото шоу акостира тук по покана на продуцентска компания Арт Бг и ще бъде един от централните акценти по случай 35-годишнината на НДК в рамките на пролетния фестивал "Салон на изкуствата". С изключение на Гърция, спектакълът за първи път ще бъде представен на Балканите. Общо 13 милиона фенове са гледали знаменитите котки.
За реализирането на мащабния проект у нас ще дойде 100-членен екип, с който пътуват и 27 сценични работници. Три дни те ще строят и преобразяват зала номер едно, за която организаторите обещаха, че ще се превърне в нещо невиждано. Седем тира ще докарат оригиналния пищен декор, атрактивни костюми и техника на грандиозната продукция.
Адаптация по романа на Нобеловия лауреат Т.С. Елиът "Популярна книга за котките от Стария Опосум", разтърсващият мюзикъл "Котките" е представен за първи път в емблематичния за популярния театър квартал Уест Енд в Лондон през 1981 г., а през 1982 в същия творчески състав постановката стъпва на нюйоркската улица "Бродуей". Горещо приветствана от критиката и публиката, продукцията печели множество награди, сред които тази на името на Лорънс Оливие и "Тони". Лондонската постановка се играе 21 поредни години, а тази на Бродуей - 18, с което и двете поставят рекорди по дълготрайност и актуалност. Мюзикълът е преведен на над 20 езика, а през 1998 е преработен и във версия за телевизионен филм.

Билетите ще са в продажба от 1 септември в мрежата на Eventim на цени от 65 до 125 лева и ВИП места за 155 лева. Първите 300 билета са на промоционална цена с 10 лева отстъпка от редовната. Вече е активна възможността за закупуване на електронен билет, без да е необходимо разпечатването му на хартия - чекирането в залата може да се извърши през мобилен телефон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар