26.08.2016 г.

230 доброволци пресъздават боевете при Шипка в събота

Близо 230 доброволци от Национално дружество „Традиция“ ще се включват тази събота във възстановката посветена на 139-та годишнина от боевете на връх Шипка. Регионалният клуб на дружество „Традиция“ Стара Загора ще допринесе към организацията на събитието с 22 участници и две оръдия. Това заяви председателят на структурата Петко Танев.
Възстановката е с начален час 14 часа на 27 август.
Преди всичко целта ни е да накараме хората да се интересуват от българската история, да предизвикаме тяхното родолюбие и патриотизъм, подчерта Петко Танев.
Ентусиазъм, отговорност и национална принадлежност ще проличат във всички моменти на възстановката, тъй като дружеството "Традиция" има за цел да покажа автентичността и реализма на униформите, оръжията, действията и пресъздадените образи, обясниха организаторите. Според тях важен е всеки детайл, всеки исторически миг е значим, а всяка представена личност преминава през душата на участниците, за да оживее събитието пред присъстващите и да ги направи свидетели на онези тежки дни на борба и героизъм за свободата на България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар