3.08.2016 г.

БДЖ се ориентира към спорта, въпреки че няма достатъчно локомотиви

В БДЖ предстои регистрация на спортно дружество, обяви шефът на холдинга Владимир Владимиров пред в. "Труд".
Той обясни, че в железниците освен регистрирания вече футболен клуб "Локомотив-БДЖ" има и четири женски отбора по футбол.
А железничарите имали и шахматисти, тенисисти и лекоатлети. "Ще развиваме работническия спорт, така както го правят и в други ведомства", зарече се Владимиров и даде пример с МВР, където според него имало 10 футболни отбора.
"Дружеството никога не е било в по-добро финансово състояние", не се посвени да каже Владимиров.
Повод за въпросите към Владимиров стана нарочна пресконференция на БСП, на която бе обявено, че в БДЖ продължава назначаването на футболисти, на които се плаща с икономиите от спрените влакове. Графикът на БДЖ бе силно редуциран, поради липсата на изправни локомотиви. Част от малките гари са закрити, а някои от маршрутите са поети от автобуси, платени от железопътната компания. Отделно пътниците трябва да търпят мръстни вагони, закъснения и куп неуредици, характерни за родните железници в последните години. Ето защо БДЖ остава с все по-малко пътници, въпреки по-евтините цени на билетите си. Защото оттам не могат да гарантират две важни за пасажерите изисквания – безопасното пътуване и спазването на разписанието, плюс осигуряването на що годе нормален комфорт...А иначе правим високоскоросни отсечки, които обаче ще се ползват най-вече от транзитно преминаващите през страната ни композиции. Е, и ще развиваме спорт, но нивото му дано не е такова, каквото е на БДЖ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар