10.08.2016 г.

Болница „Тракия“ сформира групи за психоемоционална подкрепа

Записванията започват от 15 август, а срещите ще стартират през септември


Заболяванията, особено, когато са хронични, водят не само до физически, но и до емоционален, психически и дори до социален дискомфорт. Те оказват влияние както на болните хора, така и на семействата им. Затова Болница „Тракия“ реши да въведе групи за психологическа, емоционална и социална подкрепа на пациентите и техните близки. Те са част от грижите, които ще подпомогнат тяхното оздравяване.
 Групите ще се водят от психолог и социален работник. В приятелска атмосфера, заедно със специалистите, всеки от участниците ще може да сподели проблемите, с които се е сблъскал по време на борбата си със своето заболяване и да получи нужната подкрепа. Освен това ще има възможност да усвои по-ефективни начини за справяне с тревогите си, да изгради нови поведенчески модели за взимане на работещи решения.
 Всяка група ще бъде съставена от не повече от 10 души, поверителността на информацията, която се споделя, ще бъде гарантирана. Срещите ще продължават около час и трийсет минути. Терапията ще е напълно безплатна за пациентите на болницата и техните близки.

Сформирането на групите започва от 15 август. За записване и повече информация желаещите могат да се обърнат към „Център на пациента“ в Болница „Тракия“. Телефон – 0882 988 962, имейл – patient@trakiahospital.com . 

Няма коментари:

Публикуване на коментар