23.08.2016 г.

Рокаджията Алис Купър е кандидат за стопанин на Белия дом

Ние знаем, че от музикант става кандидат за президент, примерът на Светльо Витков е скорошен. Ексцентричният американски рок музикант Алис Купър официално обяви, че също се впуска в президентската надпревара на САЩ за изборите на 8 ноември.
Мотото на 68-годишния рокаджия е "Един смутен човек - за една смутна епоха". Но в предизборния сайт на Алис Купър добре си дават сметка, че неговите шансове да стане новия стопанин на Белия дом са нищожни, предаде Франс прес.
Идеите за промяна на Купър също му прилягат на имиджа (страховитите му концерти с любимите му питони и страшните фокуси на сцената са добре известни на почитателите му, както и няколкото му участия във филми на ужасите). Те включват поставянето на Маунт Ръшмор, планината, където са изваяни главите на четирима американски президенти, и на лика на Леми Килмистър, починалия наскоро фронтмен на "Моторхед".
Той ще настоява купюрата от 50 долара да носи лика на комика Граучо Маркс, който да замени този на президента Юлисис Грант.
Засега кампанията на музиканта се състои в продажбата на продукти и в преиздаването на хитът му от 1972 година "Elected". В един от куплетите на песента се казва :"Всеки си има проблеми, но на мен лично не ми пука от нищо!"

Няма коментари:

Публикуване на коментар