24.08.2016 г.

Джаз-фест в Казанлък по време на тракийските празници

За втора поредна година Казанлък ще бъде домакин на  Джаз-феста „В Долината на тракийските царе“, който се провежда в рамките на едноименните Празници на  община Казанлък.  Началото е на 26 - ти август и ще продължи до 28 - ми август. И в това издание на фестивала, организаторите са  поканили известни  имена от българския и световен джаз, които ще предложат на любителите на този музикален стил рецитали, юбилейни концерти и джем сешън. Специален гост ще бъде племенникът на големия белгийски китарист Джанго Райнхард - Луло Райнхард. В нова светлина ще се представи пред публиката и Васил Петров. Заедно с Огнемир Киров в първия от трите фестивални дни те ще открият съвместна изложба от акварели  и абстрактни рисунки с перо и туш. "Музикалното влакче", ще даде и този път началото на събитието като премине през центъра на града с музикантите от "Роял дикси бенд" от Велико Търново, които след официалното откриване на празниците ще изнесат свой самостоятелен концерт на площад "“Севтополис". Това съобщи за Радио Стара Загора –Надя Тончева – организатор и автор на събитието. Вторият ден на фестивала ще срещне в Музея на фотографията приятелите на този стил  в  импровизираното „ДЖАЗ КАФЕ" с творческия  портрет на едно от най-големите имена на 20-ти век - тромпетистът Майлс Дейвис, по повод 90 години от неговото рождение. Вечерта  на площад „Севтополис“ ще участват Кристина Кирова квинтет и Акустичното джаз три от Димитровград и приятели. Концертът е посветен на 30 години творческа дейност на триото. Джаз фурорът продължава и  на 28 август, когато  ще свирят „Койчев- Недялков проект“: китаристите Веселин Койчев и Цветан Недялков, и Кристиян Желев-ударни и Христо Минчев – бас. Тази година организаторите са подготвили за зрители и участници в джаз феста томбола с награда акустична китара от един от спонсорите. Всички концерти и прояви от програмата на джаз фестивала в Казанлък са безплатни.

ТОМБОЛАТА НА ФАБРИКА "КРЕМОНА" !!!
Фирма “Кремона-България” ЕООД отново с удоволствие се присъединява към организирането на второто издание на Джаз феста в долината на тракийските царе, който ще се проведе в периода 26-28 август. Този път поставя началото на чуждестранните участия в последния ден на фестивала. Квартетът на Луло Рейнхардт и Андре Кренгел е немска формация, която радва публиката по света с виртуозната си авторска музика в стил Латино суинг. Освен тях в групата се изявяват и приятелите им Константин Вийнстроер, бас и Ули Рагуси Кремер, барабани и перкусия. Публиката на място и онлайн ще може да участва в томболата организирана от фирма Кремона – китара Киано, част от сигнатурната серия фюжън китари, разработена заедно с китариста Луло Рейнхард. Самият той лично ще подари китарата с автограф на спечелилия по време на концерта. За участие в томболата е нужно да се изпрати информация с име и имейл или телефон за контакт на участника в томболата на фирмения имейл factory@kremona.com или на фейсбук Kremona Factory. Талони за участие може да се попълнят и пуснат по време на фестивала в специален пункт в близост до сцената. Всеки ценител ще може да просвири, както модела от томболата, така и други китари на Кремона през трите фестивални дни.
Втората изява на групата е на 30 август от 20 часа в Изложбен комплекс Флора в морската градина на гр. Бургас. Отново ще бъде организирана томбола с китара Киано с билетите за събитието.

Elena Gamova
Executive Director
Kremona-Bulgaria Ltd.
www.kremona.com
Facebook: Kremona Factory

Няма коментари:

Публикуване на коментар