9.06.2016 г.

Над един милион пациенти ще обслужва Аджъбадем Сити Клиник

Над 3000 медицински специалисти, 800 легла и 4 лечебни заведения е капацитетът на нова здравна група след обединението

На официална церемония вчера бе финализирана сделката по създаване на най-голямата група от лечебни заведения, която ще има водеща пазарна позиция в България. Аджъбадем (Acibadem Sağlık Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.), заедно със своето дъщерно дружество в Македония - болница Аджъбадем Систина (Acibadem Sistina), придобиха болница Токуда в България и нейното дъщерно дружество и едновременно с това се сляха с водещата верига лечебни заведения Сити Клиник. Новата здравна структура се казва Аджъбадем Сити Клиник.  
Сделката беше подписана лично от г-н Мехмет Али Айдънлар, председател на УС и изпълнителен директор на Аджъбадем, председател на УС на Аджъбадем Сити Клиник, г-н Илиан Григоров, изпълнителен директор на Аджъбадем Сити Клиник, г-н Ангел Ангелов, заместник-председател на УС на Аджъбъдем Сити Клиник и г-н Артър Стърн, преставител на д-р Торао Токуда. Новият изпълнителен директор е г-н Илиан Григоров.

Новата здравна група ще предлага уникални за България технологии и медицински услуги, като се очертава веригата да се превърне в притегателен център за пациенти от държави в региона, Русия и Близкия Изток. В инвестиционните намерения на Аджъбадем Сити Клиник е разкриването на нова болница във Варна и разширяване на съществуващата в Бургас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар