8.06.2016 г.

ФЕН ЗОНИ ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ФУТБОЛА В ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАДОВЕ

В дните на Евро 2016 в редица градове ще бъдат организирани фен зони, където на голям екран и в приятна атмосфера ще могат да бъдат гледани всички срещи от Евро 2016. В София e най-голямата фен-зона - „Ариана Футбол Парк“, която е изградена по европейски стандарти и е разположена на стадион „Юнак“ (между националния стадион „Васил Левски“ и метростанция „Стадион Васил Левски“). Зоната разполага с най-големия LED екран, инсталиран в България. Той е с размери 9х6 метра и висока разделителна способност, която дава възможност срещите от UEFA EURO 2016 да бъдат наблюдавани с необходимото качество дори през деня. Фензоната е официално лицензирана според критериите на  UEFA, а  правата за телевизионното излъчване на всичките 51 мача от първенството са предоставени от БНТ.
Зрителите ще могат да наблюдават двубоите на специално изградената трибуна за 300 души, на множество столове, маси и шезлонги. Входът за фензоната е безплатен, а максималният капацитет е 1000 души. В нея са организирани редица развлекателни футболни игри. Работното време е от 12:00 до 00:30 часа.
Безплатна зона за желаещите да гледат футболните срещи от европейското първенство е организирана и в търговския център „Мега мол“ в столичния квартал „Люлин“.
В дните на Евро 2016 жителите и гостите на Варна ще могат да гледат футболните двубои на голям екран и в приятна компания на входа на Морската градина, а в Пловдив екранът на Евро 2016 ще бъде на централния площад. Киносалони в търговските центрове на София, Варна, Велико Търново, Стара Загора и Плевен също ще излъчват пряко срещите от първенството на континента.

БНТ е носител на официалните права за телевизионно, радио и публично излъчване на срещите от Европейското първенство по футбол във Франция, както и за правата за  разпространение чрез интернет мобилни приложения. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар